Echt-Susteren krijgt opnieuw SOL2 als lokale omroep komende jaren

door | 30 mei 2024, 18:47 | Nieuws

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft donderdagavond SOL2 opnieuw aangewezen als lokale omroep. In augustus dit jaar vervalt de machtiging van Stichting Streek Omroep Limburg 2 (SOL2), maar door de nieuwe aanwijzing kan de lokale omroep weer vijf jaar verder in Echt-Susteren.

SOL2 is de enige partij die een aanvraag heeft ingediend bij het Commissariaat voor de Media om lokale omroep in Echt-Susteren te worden. Elke gemeente ontvangt van het rijk 1,57 euro per huishouden om de lokale omroep te bekostigen. Voor 2024 is de bijdrage berekend op 24.252 euro. SOL2 biedt de inwoners tv, radio en online nieuws aan vanuit een studio in het Connect College in Echt.

Voorzitter Thom Smeets is blij met de aanwijzing: “Het feit dat de gemeenteraad unaniem akkoord gaat met de verlenging van de zendmachtiging, is het bewijs dat het team van SOL2 er vanaf het begin in is geslaagd een volwaardige omroep op te bouwen.”

VML

SOL2 is een van de lokale omroepen die deelneemt in het samenwerkingsverband Voor Midden-Limburg (VML). Het rijk heeft namelijk het voornemen om vanaf 2026 meer geld beschikbaar te stellen voor lokale omroepen, maar meer in te zetten op het vormen van streekomroepen. SOL2 sorteert daar met VML alvast op voor.

“Gedurende deze nieuwe periode van vijf jaar zal de samenwerking met de zenders OR6, ML5 en WeertFM verder worden geïntensiveerd”, zegt Smeets. “Wat uiteindelijk zal uitmonden in één krachtige omroep voor heel Midden Limburg onder de naam VML. Op nieuwsgebied wordt al enkele maanden vruchtbaar samengewerkt onder de naam VMLnieuws.”

Een afvaardiging van VMLnieuws was laatst te gast bij SOL2:

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors