Echt-Susteren na Brunssum koploper met meeste jongeren in jeugdzorg

door | 31 oktober 2023, 11:03 | Nieuws

Twaalf procent van de jongeren in Echt-Susteren tot 23 jaar ontvangt jeugdzorg. Daarmee is Echt-Susteren, na Brunssum (12,3 procent), koploper in onze provincie.

Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bijna 23.600 Limburgse jongeren kregen in de eerste helft van dit jaar jeugdzorg. Dat is 9,6 procent van de Limburgers jonger dan 23 jaar. Onze gemeente zit dus boven dit gemiddelde. Het aandeel jongeren met jeugdzorg in Echt-Susteren is overigens wel gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Landelijk steeg het aantal jongeren dat jeugdzorg kreeg, naar bijna 394.000. Volgens het CBS is dat een record.

Minder jongeren

In Limburg was vorig jaar al een lichte daling zichtbaar en het lijkt erop dat die zich dit jaar verder doorzet, weet 1Limburg. In de eerste helft van 2021 kregen nog 24.660 Limburgse jongeren jeugdzorg, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 24.315.

De cijfers over 2023 zijn vooralsnog voorlopig. Het werkelijke aantal kan hoger zijn, benadrukt de statistiekdienst.

Jeugdzorg

Ondanks de daling ligt het percentage jongeren dat jeugdzorg krijgt in Limburg nog altijd hoger dan het landelijk gemiddelde. In totaal kreeg namelijk 8,8 procent van alle jongeren tot 23 jaar in Nederland één of meerdere vormen van jeugdzorg.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors