Echt-Susteren volgt landelijke trend: iets minder coronabesmettingen

door | 7 december 2021, 17:28 | Corona

Er zijn iets minder coronabesmettingen gemeld in Echt-Susteren de afgelopen week. Dat is ook de landelijke trend.

Volgens het RIVM kregen 429 inwoners een positieve uitslag na een coronatest. Vorig week lag dit aantal nog op 456.

Zeker 1 dode en 1 ziekenhuisopname

Eén persoon is volgens het landelijk gezondheidsinstituut overleden aan coronaklachten. Ook is zeker één inwoner uit onze gemeente met corona opgenomen in het ziekenhuis. Aangezien de gegevens van de laatste dagen nog niet compleet zijn, is niet uit te sluiten dat het om meer mensen gaan.

Landelijk op zevende plek

Om beter te zien hoe Echt-Susteren het doet vergeleken met andere gemeenten worden de besmettingen altijd omgerekend per 100.000 inwoners. Relatief gezien zijn er dan 1356 besmettingen in Echt-Susteren. Landelijk gezien staat Echt-Susteren daarmee op een zevende plek. Aan kop gaat Valkenburg aan de Geul (1656). Buurgemeente Maasgouw staat met 1385,6 besmettingen per 100.000 inwoners op een vijfde plek.

Coronagolf neemt af

Landelijk werden er in de afgelopen week bij het RIVM ook iets minder positieve tests gemeld dan in de zeven dagen daarvoor. Het gaat om een daling van 5 procent, meldt de NOS. Op basis van het nieuwe reproductiegetal kan worden gezegd dat de huidige golf in de loop van november in in kracht begon af te nemen. Op 22 november bleek de ‘R’ met 0.95 onder de 1 te zitten. Dat houdt in dat 100 besmette mensen 95 anderen infecteerden en de epidemie dus minder snel om zich heen grijpt.

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors