Echter Kermis gaat definitief door, maximaal 1100 bezoekers

door | 7 september 2021, 17:30 | Nieuws, Politiek

De Echter Kermis tussen 2 en 10 oktober gaat definitief door. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten.

Maximum aan bezoekers

Er zijn maximaal 1100 bezoekers tegelijkertijd welkom. Daarom komen er hekken om de kermis te staan. “Enigste slag om de arm die ik wel dien te benoemen is dat alles georganiseerd dient te worden onder de dan geldende coronaregelgeving die de Rijksoverheid oplegt”, zegt kermiswethouder Peter Ruijten (PNES). Men hoeft in ieder geval geen toegangstest of vaccinatiebewijs te hebben, laat hij weten.

Gemeente int geen pachtgeld

De gemeente komt de kermisexploitanten tegemoet na het voor hun lastige coronajaar. “De kermisbranche heeft het met alle afgelastingen het afgelopen jaar extra zwaar gehad. De exploitanten zorgen al tijden ervoor de Echter Kirmes in de verre omgeving bekend staat als aantrekkelijke en leuke kermis. Daarom hebben we besloten om de pachtgelden te halveren. Op deze manier hopen we dat de exploitanten iets van hun misgelopen inkomsten van vorig jaar kunnen compenseren”, aldus Ruijten.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors