Echter Kermis gaat door: maar mét of zonder anderhalve meter?

door | 30 augustus 2021, 13:11 | Nieuws

De Echter Kermis gaat dit jaar door, zo laat de organisatie weten. De gemeente wil ook meewerken, maar vindt het nog te vroeg om te zeggen of er aanvullende maatregelen nodig zijn om het evenement door te laten gaan, gelet op het coronavirus.

Loslaten anderhalve meter

Het demissionaire kabinet mikt erop om op 20 september de anderhalvemetersamenleving los te laten. Dat zou betekenen dat de kermis, gepland van 2 tot en met 10 oktober, door kan gaan zoals gewoonlijk. Mocht Den Haag toch anders besluiten, dan is het mogelijk dat het evenement wordt georganiseerd met aanvullende maatregelen om de anderhalve meter te kunnen garanderen.

Hopelijk in oktober weer genieten van die typische Echter Kermissfeer

“Het is de insteek om de kermis dit jaar door te laten gaan, maar we zullen dat wel verantwoord en veilig moeten organiseren”, zegt burgemeester Jos Hessels. “Daar gaan we nu snel mee aan de slag, zodat we hopelijk in oktober weer kunnen genieten van die typische Echter Kermissfeer”. Volgens een gemeentewoordvoerder zal rond die tijd ook blijken of de najaarskermis in Susteren kan plaatsvinden.

Echter Kirmesposter

De onduidelijkheid over het doorgaan van de kermis inspireerde kunstenaar Leo Kornips tot het ontwerpen en uitbrengen van een Echter Kirmesposter. “Zodat Echt ook dit jaar zal stralen, kermis of geen kermis”, aldus Kornips. “De poster verbeeldt de kermis in de vorm van een draaiorgel op de Plats in Echt”, vertelt hij. Kornips maakte dit jaar ook de populaire alternatieve vastelaovesposter. De Echtenaar maakte die op eigen initiatief omdat de traditionele vastelaovesposter niet uitkwam.

De Echter Kirmesposter is vanaf 6 september gratis af te halen bij het atelier van Kornips op de Laurierstraat 10 in Echt.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors