Echter Revuetheater ingezet als priklocatie huisartsen

door | 6 april 2021, 11:52 | Corona, Nieuws

Normaal gesproken zou de Echter Revue in het Eurodetach Revuetheater aan de Edisonweg rond deze tijd een tiental uitvoeringen verzorgen. Corona stak daar een stokje voor, maar de zaal blijft niet helemaal leeg. Vanaf mei zal gaat de ruimte ingezet worden als vaccinatielocatie voor patiënten van de huisartsen in Echt.

‘Genoeg capaciteit’

De Echter huisartsen weken in februari al uit naar sportcomplex In de Bandert voor het vaccineren van 63- en 64-jarigen. De huisartsenpraktijken waren te klein om mensen te ontvangen, te prikken en vervolgens 15 minuten te laten wachten om te controleren op eventuele bijwerkingen. Maar de sporthal is niet geschikt als vaste prikplek voor de komende maanden omdat die ook voor andere doeleinden wordt gebruikt.

We hebben capaciteit voor 400 mensen

Het bestuur van de Echter Revue had een paar maanden geleden al contact met de gemeente over het inzetten van het theater als prikplek. De gemeente en de huisartsen kozen toen uiteindelijk voor het sportcomplex. Het revuetheater lijkt nu een prima vervanging van de sporthal als vaccinatielocatie. “We hebben capaciteit voor 400 mensen en 1000 vierkante meter aan ruimte”, zegt Echter Revue-voorzitter Thom Smeets. Deze week gaan vrijwilligers aan de slag om het theater schoon te maken, aangezien het al een tijdje leegstaat. “Onder andere de koelkasten waar de vaccins worden opgeslagen worden mooi schoongemaakt.”

AstraZeneca

Volgens Smeets gaat er geprikt worden met AstraZeneca. Het inenten met dat vaccin ligt momenteel stil omdat het mogelijk trombose veroorzaakt. Het EMA, de Europese toezichthouder voor vaccins en geneesmiddelen, neemt waarschijnlijk woensdag een beslissing over het vaccin. Op 11 en 12 mei zal er gevaccineerd gaan worden in de theaterzaal, maar misschien ook al eerder. In Susteren zijn de huisartsen vooralsnog niet uitgeweken naar een centrale locatie.

Echter Revue
Foto’s: Piet Vinken

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors