Eén aanvraag uit Echt-Susteren voor hoogwatergift van Giro 777

door | 27 augustus 2021, 10:10 | Nieuws

In de gemeente Echt-Susteren heeft tot nu toe één huishouden een aanvraag gedaan voor de gift van 1000 euro uit rampenfonds Giro 777. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de bewoners van een huis in Aasterberg dat vorige maand tijdens het hoogwater onder water kwam te staan.

Criteria versoepeld

Het is het enige huis in onze gemeente dat voldeed aan het criterium: het water minimaal op plinthoogte in huis hebben staan. Donderdag werd dat criterium echter versoepeld. Het Nationaal Rampenfonds (NRF) kwam tot dat besluit nadat een aantal schrijnende gevallen niet onder de geldende regeling bleek te vallen. Schade aan kelder en bergingen werd uitgesloten, maar ook dat komt nu in aanmerking voor de gift van 1000 euro.

Het is dus nog mogelijk dat meer aanvragen uit de gemeente Echt-Susteren volgen. De totale schade wordt nog steeds in kaart gebracht, laat een gemeentewoordvoerder weten. Ook boeren zagen tijdens de watersnood landbouwgrond onderlopen, waardoor ze kunnen fluiten naar hun oogst.

Landbouwgrond

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) werkt momenteel aan een overzicht van het aantal meldingen per gemeente. De RVO is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts). Iedereen met materiële schade door het water, dus ook agrariërs, kan zich daar melden als de schade niet verzekerbaar is.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors