Eerste ere-plaquette Echt-Susteren uitgereikt aan Herbert Corsten

door | 9 juli 2021, 20:00 | Nieuws

Herbert Corsten, de voormalige burgemeester van de Duitse gemeente Selfkant, heeft een ere-plaquette van de gemeente Echt-Susteren mogen ontvangen.

Eerste ere-plaquette

Het is voor de eerste keer dat de plaquette wordt toegekend. De burgemeester en wethouders willen zo’n plaquette uitreiken aan mensen of instellingen die veel voor de gemeente betekenen of hebben betekend. De plaquette bestaat uit het gemeentewapen van Echt-Susteren en een persoonlijk toekenningsbesluit.

Grenzeloze burgemeester

Corsten zwaaide vorig jaar na 16 jaar als burgemeester in Selfkant af. Burgemeester Hessels kijkt terug op een goede en prettige samenwerking. “We wisten elkaar feilloos te vinden. Of het nu ging om het organiseren van grensoverschrijdende evenementen, het aanleggen van een grenzeloze verbinding of het elkaar bijstaan in de huidige moeilijke tijd, burgemeester Corsten stond altijd voor zijn buurgemeentes klaar.”

Hessels roemt Corsten om het feit dat hij in zijn ‘hart en hoofd’ amper een grens ervaart. “Op zijn manier heeft Herbert Corsten een grote bijdrage geleverd aan een grenzelozer Europa”, aldus onze burgemeester. Hij reikte de plaquette vrijdagavond uit aan Corsten tijdens een etentje bij restaurant Hof van Herstal. Corsten kreeg vorig jaar ook al een Koninklijke onderscheiding opgespeld.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors