Einde reisverbod België: geen formulier meer nodig, tanken mag weer

door | 19 april 2021, 17:31 | Corona, Nieuws

De Belgische overheid is maandag begonnen met het stap voor stap versoepelen van de coronamaatregelen. Zo hoef je geen ingevuld formulier meer bij je te hebben als je de grens oversteekt. Ook is het weer mogelijk om te tanken in België. Je bezoek mag wel niet langer dan 48 uur duren.

Langzaam versoepelen

Het reisverbod voor niet-essentiële reizen is dan wel opgeheven, maar er geldt wel nog een negatief reisadvies voor alle reizen die niet essentieel zijn. Verder zijn ook de scholen weer gedeeltelijk open. Hoewel de druk op de zorg in België hoog is, met name op de intensive care, ziet het land ook positieve ontwikkelingen. Zo daalt het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen en is het reproductiegetal lager dan 1. Ook begint het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames te dalen en verloopt de vaccinatiecampagne voortvarend.

De meningen in Maaseik zijn verdeeld: van ‘nog een paar weken wachten met openen’ tot ‘het moet nog meer opengaan’:

Winkelen

Vanaf volgende week maandag, 26 april, mogen mensen buiten weer samenkomen in groepen van maximaal tien personen. Ook mogen winkeliers de deuren weer openen voor mensen zonder dat ze een afspraak moeten maken. Daarnaast hoeven mensen niet meer alleen naar de winkel, maar kunnen ze iemand uit het eigen huishouden meenemen. Niet-medische contactberoepen, zoals kappers en schoonheidsspecialisten, mogen hun zaak weer openen.

Buitenactiviteiten

Naar verwachting zijn op 8 mei bijna alle 65-plussers in België gevaccineerd. Dan mag een huishouden twee personen tegelijk, ook van één huishouden, ontvangen. Vanaf dan mogen bovendien de terrassen weer open, net als pretparken en professionele rommelmarkten. Bij evenementen en erediensten mogen dan maximaal 50 personen aanwezig zijn. Georganiseerde activiteiten van bijvoorbeeld verenigingen mogen met maximaal 25 personen buiten plaatsvinden. De avondklok maakt dan plaats voor een samenscholingsverbod tussen 00:00 en 5:00 uur. Maximaal drie personen of mensen uit een gezin mogen dan samenkomen in de openbare ruimte.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors