Eritrees gezin uit Susteren verliest in week tijd enige twee kinderen door frontale botsing Tudderen

door | 12 januari 2024, 12:09 | 112, Nieuws

Van het gezin dat een week geleden betrokken raakte bij het zware ongeval op de K1 in het Duitse Tüddern, zijn alleen de ouders nog levend. De man en vrouw komen uit Eritrea en wonen al een paar jaar in Susteren.

Zoontje en dochtertje

Het eerste kind dat ze kregen was een jongetje. Het driejarig kindje verloor woensdag de strijd in het ziekenhuis van Keulen. Hij is overleden aan de zware verwondingen die hij overhield aan het ongeluk vorige week rond 17:00 uur op de K1 bij het Duitse Tudderen.

Het tweede kind dat het stel verwelkomde in hun leven was een meisje. Zij was op slag dood door het ongeval en werd maar 2 jaar.

De ouders liggen nog met zware verwondingen in het ziekenhuis. Het is niet bekend hoe het met hen gaat. Daarnaast ligt de tegenligger die botste met de auto van het gezin ook nog in het ziekenhuis. Het gaat om een man, eveneens uit Susteren.

Gemeente leeft mee

De gemeente Echt-Susteren leeft erg mee met de familie van de twee overleden kinderen. “Voor de ouders, die zelf ook gewond zijn, moet dit een onvoorstelbaar verdriet zijn. Als gemeente staan we in direct contact met de mensen om hen heen en ondersteunen we bij zaken waar zij behoefte aan hebben”, laat een woordvoerder van de gemeente weten aan L1. De gemeente staat in direct contact met de nabestaanden en steunt nu vooral bij procedurele zaken, mocht de familie dit willen. “Zo moeten er, aangezien het ongeluk in het buitenland is gebeurd en slachtoffers naar Duitse ziekenhuizen zijn overbracht, veel dingen geregeld worden”, zegt de gemeente. “Alle gewonden zijn nu nog in Duitsland.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors