EVV Echt overleeft kwalificatieronde KNVB-beker opnieuw niet

door | 15 augustus 2021, 15:36 | Sport

Derde divisionist EVV Echt is er opnieuw niet in geslaagd de eerste kwalificatieronde van de Toto KNVB Beker te overleven.

Het team van trainer Leo Beckers werd op het Friendship Sports Centre in Amsterdam uitgeschakeld door de amateurs van AFC Ajax. De Amsterdammers, uitkomend in de derde divisie van de zaterdag amateurs, wonnen met 2-1.

Onder de indruk

EVV was klaarblijkelijk onder de indruk van de tegenstander, want binnen een kwartier stonden de mannen uit Echt al met 2-0 achter. Jippe Bartels schoot de bal in de zevende minuut tegen de touwen. Daarbij ging doelman Michel Vercruijsse niet geheel vrijuit. Zes minuten later verdubbelden de Amsterdammers de voorsprong toen spits Stefan Smal de bal in het doel schoot. EVV herstelde zich, maar kreeg voor rust geen uitgespeelde kansen.

Evenknie

Na de hervatting deden de elf uit Echt niet onder voor de Amsterdammers. Na ruim een uur spelen scoorde Henny Peters de aansluittreffer en gingen de Echtenaren op jacht naar de gelijkmaker. EVV kreeg wat mogelijkheden, maar kreeg de bal niet meer in het Amsterdamse doel.

Hoopvol

Ook al verloor het team met 2-1 en werd het voor het zesde achtereenvolgende jaar voor verdere deelname aan de strijd om de KNVB beker uitgeschakeld, het vertoonde spel gaf de EVV-gelederen hoop voor de competitie.