Ex-vriendin van schutter plots hoofdrolspeler in moordzaak Andy de Heus

door | 5 januari 2022, 10:48 | Nieuws

De 61-jarige vrouw die dinsdagmorgen is gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van Andy de Heus (30), is de ex-vriendin van hoofdverdachte Ronnie S. (54). Ook haar 34-jarige zoon is aangehouden.

Dat bevestigen verschillende bronnen tegenover L1. Beide verdachten komen uit Sittard, net als Ronnie en het slachtoffer.

Geen geheim

De aanklager in deze moordzaak maakt er al jarenlang geen geheim van dat hij denkt dat er meer mensen betrokken waren bij de dood van Andy de Heus. Ronnie heeft inmiddels toegegeven dat hij zijn zakenpartner doodschoot op 18 december 2012, maar hij zou op die fatale dag hulp hebben gehad. Er was echter te weinig bewijs om vier andere verdachten voor de rechter te brengen.

Ex-vriendin

Eén van die verdachten, Paula N. alias Cillie, is dinsdagochtend gearresteerd in haar woonplaats Sittard. Ze werd op 27 januari 2016 ook al eens aangehouden. Een kleine week en een reeks verhoren later is ze echter weer vrijgelaten. In februari 2016 werd het lichaam van Andy de Heus gevonden bij een visvijver in Stevensweert. Daarover is Cillie later nog een keer gehoord bij de politie.

Justitie denkt dat zij Ronnie, met wie ze op dat moment een verhouding had, heeft geholpen op de dag van de dodelijke schietpartij. Het ontbrak altijd aan concreet bewijs voor die verdenking.

Laatste levensteken

Op 18 december 2012 is Cillie op camerabeelden van een tankstation in Echt te zien, samen met Ronnie. Het duo kocht daar een sim-kaart voor een telefoon. Andy de Heus had die dag om 19:20 uur contact met die telefoon. Het bleek zijn laatste levensteken. Daarnaast straalden Andy’s telefoon en de telefoon van Cillie én Ronnie op hetzelfde moment dezelfde zendmast aan.

Poetsen op Porta

Cillie poetste in 2012 sporadisch woningen op vakantiepark Porta Isola in Stevensweert. In één van die woningen bestierden Andy en Ronnie samen een hennepkwekerij en in diezelfde woning werd het slachtoffer doodgeschoten. Op 29 december, elf dagen na de dood van Andy, vroeg Cillie een andere vrouw telefonisch om poetsmiddelen en chloor mee te nemen naar het vakantiepark.

Al deze zaken zijn haar voorgehouden tijdens de verschillende politieverhoren in 2016. “Het is niet zomaar dat wij bij jou komen. De foto’s, de telefoon, allemaal aanwijzingen dat jij er meer van weet”, zegt één van de verhoorders. Cillie ontkende echter iedere betrokkenheid en de politie moest haar laten gaan vanwege een gebrek aan hard bewijs.

Zoon gearresteerd

Dinsdagmorgen werd ze dus opnieuw ingerekend. Datzelfde gold voor haar zoon Tony N. (34). Hij zit momenteel vast in de gevangenis van Roermond voor een andere zaak. Over de vermeende rol van het duo in de moordzaak wil een justitiewoordvoerder geen uitspraken doen. Tony kwam nog niet eerder voor in het onderzoek. Zijn advocate Sjanneke de Crom geeft geen commentaar op vragen.

Geld voor drugs

De dertiger staat bij de politie bekend als iemand met drugsproblemen. Moeder Cillie onderstreepte die problematiek tijdens een politieverhoor in 2016. “Zelfs in de gevangenis gebruikt hij. Tony steelt, omdat hij geld nodig heeft voor zijn verslaving. Hij heeft ook een keer van mij gestolen. Ik heb mensen aan de deur staan, die geld komen halen voor hem”, zei ze toen.

Nieuwe strafzaak

Met de arrestatie van het duo is de zaak bij lange na niet afgerond. Justitie sluit meer arrestaties niet uit. Het proces tegen hoofdverdachte Ronnie zou in februari in hoger beroep starten. Of dat gebeurt, is na de nieuwe arrestaties nog maar de vraag. Als Cillie en zoon Tony voor de rechter komen, wordt er een nieuwe zaak gestart. De strafzaak tegen Ronnie kan immers niet opnieuw worden gedaan.

Ronnie lijkt overigens amper onder de indruk van de arrestatie van Cillie en haar zoon. “Mijn cliënt lacht om deze flauwe en gedateerde goocheltruc”, zegt Ronnies advocaat Peer Szymkowiak. “De officier zou met een konijn uit de hoed komen, maar dit konijn lijkt uit het stof te zijn gehaald en kan al jaren geen trucjes meer”, stelt Szymkowiak. “We zien de verklaringen met vertrouwen tegemoet.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors