Failliet IKL maakt doorstart na affaire-Vrehen

door | 15 augustus 2021, 15:44 | Nieuws

De failliete stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen Limburg (IKL) maakt een doorstart. De stichting wordt onderdeel van VivaraPro uit Vierlingsbeek.

Dat maakte de firma vrijdag bekend. VivaraPro is een bedrijf dat overheden en het bedrijfsleven helpt met het natuurvriendelijk inrichten van onder meer natuur- en landbouwgebieden.

Vrehen

Vorige maand werd IKL door de rechtbank Limburg failliet verklaard. De organisatie kwam in zwaar weer toen oud-directeur en voormalig CDA-gedeputeerde Herman Vrehen in opspraak raakte door een integriteitsaffaire. Hij vertrok dit voorjaar als directeur na berichten in NRC dat hij subsidiegeld doorsluisde naar eigen werk-bv’s die vervolgens werk deden voor IKL. Na het vertrek van Vrehen raakte IKL snel opdrachtgevers en inkomsten kwijt om uiteindelijk over de kop te gaan.

‘Eeuwig zonde’

Bij IKL werkten 26 mensen. Een deel van hen wordt overgenomen door VivaraPro. Hoeveel dat er precies zijn, is niet bekend. Het bedrijf neemt ook projecten en materialen van IKL over. “Na het faillissement van IKL had ik veel contact met onze huidige natuurpartners”, zegt directeur Jan Thomassen van VivaraPro. “We kwamen samen tot de conclusie dat het eeuwig zonde is als de kennis en de ervaring van IKL verloren zouden gaan. Ik ben blij dat we daarom een doorstart hebben kunnen realiseren.”

Versterking samenwerking

VivaraPro werkt naar eigen zeggen al ruim 25 jaar samen met natuurorganisaties in binnen- en buitenland. “Wij werken samen met Vogelbescherming Nederland, Natuurmonumenten, het IVN en nog tientallen andere Europese organisaties die gericht zijn op biodiversiteit, natuurbehoud en -ontwikkeling”, aldus Thomassen. “Door de toevoeging van de kennis van IKL en de verbreding van onze diensten versterken we de samenwerking met deze organisaties nog verder.”

Foto: L1 (Luc Arnoldussen)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors