Gemeente brengt bezoekje aan inwoners die afvalbak nooit aan straat zetten

door | 1 april 2021, 12:04 | Nieuws

Verschillende huishoudens in Echt-Susteren hebben in 2020 nog nooit afval aangeboden, blijkt uit onderzoek van de gemeente. Die inwoners kunnen binnenkort een bezoekje verwachten waarin ze moeten verklaren waarom ze nog nooit de afvalbak aan straat hebben gezet.

Nog nooit afval aangeboden

Er wordt nog steeds te veel afval gedumpt op plekken in onze gemeente waar dat niet mag. Ook wordt afval niet goed gescheiden en wordt de afvalbak soms te vroeg aan straat gezet. De gemeente kondigde in februari al aan dat boa’s hierop gaan handhaven. Die handhaving gaat nu gewoon door, meldt de gemeente. Mensen die zich niet houden aan de regels omtrent het aanbieden van afval kunnen beboet worden.

Lees ook: Gemeente ontevreden over afvalscheiding en dumpingen: boa’s ingezet

Nieuwe afvalinzamelbedrijf

Woensdag meldde De Limburger dat de gemeente volgend jaar een andere afvalinzamelaar kiest. Nu wordt er door verschillende bedrijven onder de titel Inzamel Combinatie Echt-Susteren (ICOMES) huisafval opgehaald. Dat zou in deze tijd niet meer efficiënt zijn. De gemeente wil aansluiten bij een al bestaand samenwerkingsverband zoals bijvoorbeeld RD Maasland (Maasgouw, Leudal en Roerdalen) of Reinigingsdienst Westelijke Mijnstreek.

Foto: Gemeente Echt-Susteren

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors