Gemeente Echt-Susteren zoekt waardevolle bomen

door | 6 maart 2023, 16:39 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren gaat de komende weken op zoek naar bijzondere, waardevolle bomen die nog niet bij de gemeente op de lijst staan.

Nieuw bomenbeleid

Dit is nodig omdat de gemeente een vernieuwd bomenbeleid heeft opgesteld waarin wordt vastgelegd wat belangrijk is voor de bomen in de regio. Ook wordt beschreven hoe de gemeente in de praktijk omgaat met bomen. Het beleid krijgt een update vanwege de veranderingen op het gebied van duurzaamheid, klimaatverandering en het beperken van overlast, ziekten en plagen.

Eigenaren van bomen die al op de waardevolle bomenlijst staan, worden verzocht om te controleren of de gegevens kloppen en volledig zijn. De lijst is te vinden op de website van de gemeente Echt-Susteren onder het kopje ‘Wat u moet weten’. Als de gegevens niet kloppen, kunnen eigenaren dit doorgeven via info@echt-susteren.nl onder vermelding van ‘gegevens waardevolle boom’.

Als u denkt in het bezit te zijn van een bijzondere boom die niet op de lijst staat, kunt u deze aanmelden via de website van de gemeente Echt-Susteren onder het kopje ‘Denk Mee’. Medewerkers van de gemeente beoordelen dan of de boom in aanmerking komt voor toevoeging aan de waardevolle bomenlijst aan de hand van een vastgestelde systematiek.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors