Gemeente komt met cadeaubon voor heel Echt-Susteren

door | 9 september 2021, 16:39 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren heeft een cadeaubon geïntroduceerd die straks bij ondernemers in de hele gemeente te besteden moet zijn.

Volledig bedrag naar ondernemer

Het doel van de bon is om het lokaal kopen te stimuleren en de ondernemers daarmee te steunen. “Als gemeente is het ook je rol om te kijken hoe zoveel mogelijk lokaal geld terug kan vloeien in de eigen economie”, legt wethouder Geert Frische uit. “Wat wij ook zagen is dat er steeds meer gekocht wordt op internet. Inwoners vinden het ook belangrijk dat we voldoende winkels hebben en die openblijven. Het een kan niet zonder het ander.”

Volgens initiatiefnemer Frische is het uniek in Nederland dat een gemeente een cadeaubon op de markt brengt. Hij lanceerde het initiatief vandaag bij ThijsArt in Susteren:

Nul kosten voor ondernemers

Frische wil een stichting opstarten die die het concept gaat uitdragen en de geldstromen moet beheren. De gemeenteraad moet daar wel nog groen licht voor geven. Het volledige bedrag op de cadeaubon gaat naar de ondernemer, die zelf dus niks hoeft af te dragen. De gemeente Echt-Susteren draagt de kosten van de stichting en promotie.

Als alles goed gaat, moet de cadeaubon nog voor de feestdagen te verkrijgen zijn. De gemeente kijkt naar de achterliggende techniek en is nog bezig met het enthousiasmeren van ondernemers. Het is daarom nog niet bekend hoeveel ondernemers zich aansluiten.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors