Gemeente: stop met deur-aan-deurverkoop en collectes

door | 10 maart 2021, 12:16 | Nieuws

De burgemeester en alle wethouders van Echt-Susteren roepen verenigingen en goede doelen op niet langs deuren te trekken om te collecteren of spullen te verkopen.

Gezondheidsrisico’s
Vanwege het coronavirus is dat nu niet verstandig, zegt burgemeester Jos Hessels. “In het hele land wordt opgeroepen om het aantal contacten te beperken, dan kun je dus beter niet van deur tot deur gaan. Het geeft gewoon extra gezondheidsrisico’s en dat moeten we niet willen”, zegt de burgemeester. Voor deur-aan-deurverkoop en collecteren is bovendien een vergunning nodig. En die geeft de gemeente niet af zolang de lockdown van kracht is.

Potgrondacties
Rond deze tijd van het jaar gaan veel verenigingen in Limburg langs de deuren om potgrond te verkopen. Op die manier hopen ze hun clubkas te spekken. Zo gaat VV St. Joost komende zaterdag gewoon langs de deuren met zakken potgrond. Op Facebook heeft de club wel opgeroepen zoveel mogelijk vooraf te bestellen. Harmonie Koningsbosch heeft na overleg met de gemeente toch besloten de deur-aan-deuractie te annuleren en alleen op bestelling te leveren. Ook onder andere Harmonie St. Cecilia Susteren kiest voor die optie. Na bestelling worden de zakken door de Susterse harmonie thuis afgeleverd.

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors