Gemeente trekt beurs voor ‘veredelde hangplek’ voor jongeren in Koningsbosch

door | 7 juni 2021, 10:33 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren maakt 35.000 euro vrij om een sociale ontmoetingsplek voor jongeren in Koningsbosch te realiseren. Als iedereen ermee instemt dan komt die ‘veredelde hangplek’, zoals wethouder Peter Pustjens het omschrijft, bij voetbalclub Conventus ’03.

Hangplek in plaats van ruimte

Twee à drie vriendengroepen hebben de gemeente gevraagd een jongerenontmoetingsplek te realiseren. De gemeente zag in het leegstaande schutterslokaal in het dorp een bestemming, maar de jongeren hadden iets anders voor ogen. “Ze hebben zelf aangegeven dat zij niet zozeer een gesloten ruimte nodig hadden die geëxploiteerd en gepoetst moest worden”, zegt wethouder Pustjens.

Conventus ’03

Na het gesprek met de jongeren hebben de burgemeester en wethouders besloten om een bedrag vrij te maken om een soort schuilhut te bouwen. Het plan is om die accommodatie bij de voetbalclub te plaatsen. “De verschillende groepen jongeren, Conventus en de gemeente zien die locatie wel zitten”, zegt Pustjens.

Binnenkort vindt een gesprek plaats met de drie partijen en worden ook omwonenden gevraagd hoe ze denken over het initiatief. Als alle neuzen dezelfde kant opstaan, dan hebben de jongeren in Koningsbosch binnenkort hun ‘veredelde hangplek’.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors