Gezin uit Susteren op de vlucht voor vuurzee in Turkije

door | 10 augustus 2021, 11:26 | Nieuws

Het had een mooie gezinsvakantie moeten worden in Turkije, maar de reis van Nicole Dohmen uit Susteren eindigde in een vlucht voor de bosbranden samen met haar man en dochtertje van 11.

Nochtans begon de vakantie heel leuk, vertelt Nicole in gesprek met L1. Ze is inmiddels weer thuis; de vakantie is vervroegd beëindigd.

Halve kust in brand

De vrouw uit Susteren was met haar gezin in een hotel in Kumkoy, in de buurt van Antalya. “De eerste dagen hebben we echt genoten, woensdag zagen we in de verte een paar witte rookpluimpjes”, vertelt Nicole. “Toen dacht ik nog dat het ging regenen.” De wolken werden groter en donkerder.

De bossen in de buurt stonden in brand. “Op een gegeven moment was de zon zelfs helemaal weg en kwamen allemaal helikopters overgevlogen. Als toerist ga je dan toch zoeken wat er aan de hand is en toen kwamen we erachter dat ongeveer de halve kust in brand stond.”

Vertrekken

De situatie werd steeds erger. Er viel constant as uit de lucht en er hing veel rook in de lucht. “We probeerden de rook uit onze kamer te houden door natte handdoeken voor de deur te leggen.” Het gezin Dohmen wilde weg uit het hotel, maar dat was niet makkelijk. Na lang aandringen, konden we de volgende dag naar een ander hotel in een gebied waar nog geen branden waren.”

In het andere hotel leek er niets aan de hand en de familie dacht dat het toch nog een mooie vakantie zou kunnen worden, maar een paar dagen later ging het ook in het nieuwe hotel helemaal mis. “Ook hier begon het te branden en vlogen de blusvliegtuigen af en aan. Het was echt bloedheet. We zaten constant naar de lucht te kijken.”

Het gezin Dohmen besloot zo snel mogelijk terug te reizen naar Nederland. “We waren heel blij toen we op het vliegtuig zaten.”

Angst

Nicole is inmiddels weer veilig thuis met haar man en haar dochter, maar heeft nog een tijd last gehad van de stress. “Thuis heb ik drie dagen nodig gehad om uit de waakstand te komen”, vertelt ze. “Als ik ’s nachts iets hoorde, zat ik meteen weer rechtop in bed.”

Foto: Nicole Dohmen

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors