Goede Doelen Week Nieuwstadt haalt ruim 12.000 euro op

door | 5 mei 2024, 10:42 | Nieuws

De jaarlijkse Goede Doelen Week in Nieuwstadt heeft in totaal 12.803,56 euro opgehaald. De vierde editie van de inzamelweek was dit jaar van 7 tot en met 12 april.

Inwoners ontvingen een week voorafgaand aan het evenement een envelop met een invulformulier, waarop ze konden aangeven welk van de 11 geselecteerde goede doelen ze wilden steunen. Na het invullen konden ze het formulier samen met een donatie in contant geld in de envelop doen. Tijdens de inzamelweek hebben vrijwilligers van verschillende fondsen deze enveloppen opgehaald.

De gezamenlijke inzet heeft ervoor gezorgd dat in principe elk goed doel in alle straten van Nieuwstadt geld kon ophalen en heeft het aantal collectanten aan de deur van inwoners verminderd.

Na een gezamenlijke telling zijn de bedragen toegekend aan de deelnemende goede doelen, zoals aangegeven door de inwoners.

Het meeste geld werd ingezameld voor KWF Kankerbestrijding (2194 euro). Gevolgd door Alzheimer Nederland (1587 euro) en de Nierstichting (1018 euro).

Vijf procent van de opbrengst wordt gereserveerd door de organisatie om onder andere om de kosten voor drukwerk voor de volgende editie te financieren.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors