Gratis coronatest voor grenspendelaars Duitsland, nieuw testpunt Echt binnenkort open

door | 11 mei 2021, 15:10 | Corona, Nieuws

Nederlanders die voor hun werk, onderwijs of voor (mantel)zorg naar Duitsland moeten, kunnen vanaf nu gratis een coronatest laten doen.

Via de website grenstesten.nl kan een afspraak worden gemaakt bij een testlocatie. Met het vergoeden van de kosten wil de Nederlandse overheid mensen tegemoetkomen die extra kosten moeten maken vanwege de verplichte negatieve coronaverklaring van de Duitse overheid.

Nieuwe testlocatie in Echt

De dichtstbijzijnde testlocatie voor inwoners van Echt-Susteren is nu nog een stukje rijden: Hoensbroek. Vanaf donderdag kan ook een afspraak worden gemaakt bij nieuwe locaties in Weert en Roermond. En binnenkort opent ook een testlocatie in Echt, op de Gelrestraat 83. Wat de precieze openingsdatum van die testlocatie is, is nog niet bekend.

De testpunten zijn zeven dagen per week geopend en zijn dus alleen voor mensen die werken, naar school gaan of voor (mantel)zorg in Duitsland moeten zijn. Zij moeten voor hun test een geldig bewijs overleggen dat ze bijvoorbeeld werken of studeren bij onze oosterburen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors