Groen licht voor bouw van vijf zonneparken in Echt-Susteren

door | 9 september 2021, 21:06 | Nieuws

De gemeenteraad van Echt-Susteren heeft groen licht gegeven voor de bouw van vijf zonneparken.

De raadsleden hebben unaniem ingestemd met het aanpassen van de bestemmingsplannen op vijf locaties in Maria Hoop, Koningsbosch, Sint Joost en Berkelaar.

Medio 2022 start bouw

De gemeenteraad volgt daarmee het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Die verklaarde eerder al het grootste deel van de 85 zienswijzen ongegrond. De bezwaarmakers kunnen nu alleen nog naar de hoogste bestuursrechter van ons land om in beroep te gaan tegen de plannen. Mocht niemand dat doen, dan is de verwachting dat de bouw medio volgend jaar begint.

‘Voorlopig geen zonnepark meer’

Het grootste deel van de bezwaren ging over de locaties van de zonneparken: alle vijf komen ze op landbouwgrond. Ook raadsleden hadden daar vragen over. Wethouder Hub Meuwissen zei al eerder al dat er momenteel niet genoeg geschikte daken in Echt-Susteren zijn en dat landbouwgrond de enige optie is. Met de vijf zonneparken haalt de gemeente haar energiedoelstellingen. “Zoals ik er nu tegen aan kijk komen er in ieder geval tot 2030 geen zonneparken meer bij”, zei Meuwissen.

Eerder deze week spraken we al met duurzaamheidswethouder Meuwissen over de parken:

Daken schoolgebouw en distributiehallen

Hij deed onder andere nog uit de doeken dat de gemeente ook in gesprek is met de middelbare school Connect College in Echt om panelen om het dak te gebruiken voor zonne-energie. Ook lopen volgens Meuwissen gesprekken met het grote distributiecentrum van de Action en met de gloednieuwe naastgelegen distributiehal van Dokvast om (meer) zonnepanelen op het dak te leggen.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors