Groen licht voor verbouwing gemeentehuis Echt-Susteren: kosten 11,5 miljoen

door | 5 juli 2024, 13:49 | Nieuws

Het gemeentehuis van Echt-Susteren aan de Nieuwe Markt in Echt moet worden verbouwd. Het dak, kozijnen, ramen en technische installaties zoals de luchtbehandeling zijn aan vervanging toe. Ook kantoren gaan op de schop. De kosten zijn ingeschat op 11,5 miljoen euro.

Het oudste deel van het gemeentehuis komt uit ongeveer 1980 en is daarmee al meer dan 40 jaar oud. Later werden nog twee delen aangebouwd. De cirkel met de kamers van de burgemeester en wethouders, onlangs al gerenoveerd, is bijna 30 jaar oud. Het nieuwste deel, de ingang met het burgerzakenloket, is met 18 jaar het jongst. Volgens burgemeester Hessels vallen de ruiten in sommige ruimtes uit de kozijnen en ‘hangt in de huidige gordijnen de sigarenrook van vorig burgemeester Schaftenaar nog’.

Bij de verbouwing wordt rekening gehouden met duurzaamheid en de wensen van medewerkers op het gebied van werkruimtes. Volgens Hessels voldoen veel ruimtes momenteel niet aan de arbo-wetgeving. Oppositiepartij Lijst Samenwerking was niet te spreken dat het miljoenenplan in een half A4’tje werd aangekondigd aan de raad. Volgens burgemeester Hessels kon dat niet anders, omdat de tijd dringt.

De gemeente kan met slim puzzelen het grootste deel halen uit bestaande potjes en subsidies. Aan die subsidies hangt een deadline: de verbouwing moet voor die tijd klaar zijn. Omdat die datum al snel volgt, zag het college zich genoodzaakt om dit snel voor besluitvorming voor te leggen. “Ja, het was beter geweest als er meer tijd voor was geweest, maar dat was niet voorhanden”, aldus Hessels.

De gemeenteraad heeft ingestemd om 3,9 miljoen euro van het gemeentebudget beschikbaar te stellen voor de verbouwing. Zo wordt de geschatte 11,5 miljoen euro helemaal gedekt.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors