Harmonieën, fanfares en koren mogen weer binnen repeteren

door | 19 mei 2021, 15:53 | Corona, Nieuws

We mogen sinds vandaag langer het terras op en weer naar de bibliotheek en sportschool. En ook voor harmonieën, fanfares, toneelclubs en koren zijn de coronamaatregelen soepeler. Zij mogen namelijk weer binnen repeteren.

Repetities

In het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bespraken de burgemeesters vandaag hoe ze de nieuwe regels over de podiumkunsten gaan interpreteren. “De uitkomst: er mag weer gerepeteerd worden”, schrijft burgemeester Jos Hessels op sociale media. Per ruimte mogen maximaal dertig mensen aanwezig zijn, die anderhalve meter afstand moeten houden. De ruimtes mogen alleen open om te repeteren.

Andere regels voor muziekles

Locaties voor kunst- en cultuurbeoefening, zoals muziekscholen, mogen ook binnen ook open maar onder striktere voorwaarden. Individuele les is toegestaan, maar groepslessen mogen alleen in tweetallen, docent niet meegeteld. Er mogen dertig mensen in dezelfde ruimte, maar dat zijn dan maximaal vijftien tweetallen. Dat de repetitie van bijvoorbeeld de fanfare wel in groepsverband tot 30 mensen mag doorgaan, komt volgens burgemeester Hessels omdat dit als een uitvoering wordt gezien en niet als muziekles.

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors