Rode Beek bij Susteren op de schop, moet weer meer gaan meanderen

door | 29 juni 2021, 15:56 | Nieuws

De Rode Beek gaat op de schop tussen Susteren en het Duitse Millen. Het Waterschap Limburg wil dat de beek meer gaat meanderen.

Terug naar oude staat

Van origine had de Rode Beek al veel bochten, maar in het verleden is de beek recht gemaakt zodat mijnwater sneller kon wegstromen. Een groot deel van de beek heeft in de afgelopen jaren weer bochten gekregen, maar dat geldt nog niet voor het traject Susteren-Millen en voor een stuk bij Tüddern. De Rode Beek komt uit Duitsland en mondt bij Oud-Roosteren uit in de Geleenbeek.

Oeverbescherming slecht

“Door maatregelen te treffen in de beek willen we de specifieke kenmerken van de beek, omliggende natuur en waterkwaliteit verbeteren en vismigratie stimuleren”, zegt waterschapsbestuurder Arnold Jansen. “Daarnaast is de oeverbescherming in Susteren in slechte staat. Deze gaan we vernieuwen en waar mogelijk verbeteren.”

De werkzaamheden staan gepland voor 2023-2024. Het waterschap wil eerst met omwonenden uit Nederland en Duitsland om tafel om over de werkzaamheden te praten. De startbijeenkomst daarvoor is op 14 juli om 19:30 uur op nog een nader te bepalen locatie.

Foto: Rode Beek bij Dieteren (L1)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors