Hessels: ‘Carnavalsvirus sterker dan coronavirus’

door | 4 februari 2021, 09:40 | Nieuws, Vastelaovend

Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren laat als voorzitter van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) weten uit te kijken naar een bijzondere, intieme vastelaovend.

“Een jaar overslaan, bestaat niet”, zegt Hessels tegen dagblad Trouw.

Intieme editie
“Het carnavalsvirus is sterker dan het coronavirus. Carnaval is een jaargetijde, een gevoel”, legt Hessels uit. “Ik denk dat we de komende jaren vaak zullen terugdenken aan de kleinschalige, intieme editie van 2021.”

Illegale carnavalsfeestjes
Zijn collega in Brabant, Rob van de Laar van de Brabantse Carnavals Federatie, vreest voor stiekeme feestjes tijdens carnaval. Van de Laar zegt in de krant dat hij die signalen hoort. Het zou dan niet gaan om carnavalsverenigingen maar vriendengroepen die elkaar toch willen opzoeken. “We raden dat natuurlijk ten zeerste af”, aldus Van de Laar.

Die initiatieven zijn ook Hessels niet onbekend. Maar hij voegt eraan toe dat het in Limburg minder speelt dan in Brabant. “We hebben het er binnen de Veiligheidsregio net over gehad. Vanzelfsprekend zullen we exact volgens de regels handhaven. De komende dagen doen we samen met de Commissaris van de Koning en de SLV, de andere Limburgse carnavalsvereniging, daarom ook een oproep om het feest thuis te vieren. Versier je huiskamer in de Limburgse carnavalskleuren rood, geel en groen en je zult het toch gezellig hebben.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors