Historische sneeuwval en strenge vorst: hoe zit dat in Echt-Susteren?

door | 5 februari 2021, 09:44 | Nieuws

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Volgens de laatste weermodellen en verschillende media is het zeker: we gaan in Nederland dagen met strenge vorst en een historische hoeveelheid sneeuw tegemoet. Maar geldt dat ook voor Echt-Susteren?

Historische sneeuwval?
We beginnen met de ‘historische hoeveelheid sneeuw’: hoe zit dat in Echt-Susteren? De stevige sneeuwval begint zondag vooral ten noorden van onze provincie: in het midden en noorden van ons land is er kans op zo’n 30 centimeter wit poeder. Bij veel wind kunnen daar ook sneeuwduinen ontstaan: extreem weer. Echt-Susteren lijkt volgens de weermodellen net aan de rand van het sneeuwfront te liggen. Een laagje van slechts 1 à 2 centimeter is wat de weercomputers nu voorspellen: geen ‘historische’ tientallen centimeters sneeuw in onze gemeente.

Toch op zoek naar sneeuwpret? Dan kun je het beste naar de kop van Noord-Limburg, daar kan zo’n 5 tot 10 centimeter sneeuw vallen volgens weerbureau Meteo Limburg.

-6 tot -7 graden
De schaatsen kunnen wel van zolder worden gehaald: volgende week kan onze gemeente zich, net als de rest van Limburg, opmaken voor pittige vriestemperaturen. Het kwik daalt dan tot -6 à -7 graden en er valt af en toe nog wat sneeuw in Limburg. Overdag staat er een matige koude wind en de maxima liggen tijdens de middagen in deze pittige vorstperiode iets onder het vriespunt. De temperaturen vallen nog mee vergeleken met 9 jaar geleden: op 5 februari 2012 beleefden we met -15,6 graden nog strengere vorst.

Foto: Jan Vergoossen (via L1.nl/weerfoto)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors