Hoge opkomst bij vaccinatie huisartsen Echt: ‘Amper spillage’

door | 12 mei 2021, 21:38 | Corona, Nieuws

Het prikken door huisartsen in het EuroDetach-theater zit er voorlopig weer op. Tijdens het eerste vaccinatiemoment in het theater van de Echter Revue was er nog sprake van een lage opkomst, maar de afgelopen dagen was de opkomst hoger dan 90 procent.

Lees ook: Lage opkomst bij eerste prikmoment Echter Revue-theater: ’33 prikken weggegooid’

‘Tussen 90 en 98 procent’

Een huisarts uit Susteren was op 29 april als eerste aan de beurt in de tot vaccinatielocatie omgedoopte theaterzaal. De opkomst was toen maar ongeveer 42 procent. Dat kwam deels omdat zo’n 40 mensen ook al een uitnodiging via de GGD had ontvangen. De Echter huisartsen organiseerden vandaag, gisteren en op 5 mei hun prikmomenten. Een woordvoerster van de huisartsengroep Echt zegt dat de opkomst tijdens die momenten gemiddeld bij alle huisartsen tussen de 90 en 98 procent lag.

Patiënten zijn tevreden en laten een grote bereidheid tot vaccineren zien

Mensen die voor de tweede keer werden geprikt met AstraZeneca, kwamen nagenoeg allemaal. Het aantal mensen dat niet kwam opdagen voor de eerste prik was iets groter. “Maar ze kwamen wel bijna allemaal”, zegt de woordvoerster. “Patiënten zijn tevreden en laten een grote bereidheid tot vaccineren zien. Mede doordat ze de noodzaak ervan inzien.”

Amper spillage

Bij het prikmoment door de Susterse huisarts moesten twee weken geleden nog 33 prikken worden weggegooid. Bij de huisartsen van Echt was het spillage in de afgelopen dagen nihil, aldus de woordvoerster. Dat kwam onder andere doordat de huisartsen een reservelijst gebruikten. “Tegen het einde werden mensen gebeld om te komen. Maar nog belangrijker: we hebben ongeveer per kwartier een nieuwe flacon opengemaakt waar je vervolgens 11 vaccins mee kunt klaarmaken. Zodat we op het einde nooit meer dan 11 vaccins over kunnen hebben, zonder reservelijst.”

Mensen die corona hadden en nu geen vaccinatie konden krijgen, worden door de huisartsengroep ingedeeld in een groep van in totaal 11 mensen om alsnog gevaccineerd te worden op een nader te bepalen moment wanneer hun situatie dat toelaat. Dat kan dan met één flacon, zodat er geen spillage is.

Huisartsen tevreden met locatie

“De locatie is fijn en de vrijwilligers van de Echter Revue zijn onmisbaar”, zegt de woordvoerster. “De steun en medewerking van de gemeente wordt enorm gewaardeerd door de praktijken.”

Bekijk hier hoe het vaccineren twee weken geleden ging in het revuetheater:

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors