Horeca en winkels in Echt-Susteren mogen zaterdag eenmalig open als protest

door | 14 januari 2022, 09:47 | Corona

Alle winkels en horeca in Echt-Susteren mogen zaterdag tussen 10:00 en 16:00 uur de deuren openen, ook als ze eigenlijk dicht moeten blijven.

De gemeente Echt-Susteren ziet de eenmalige actie als reguliere demonstratie. Wel verwacht de gemeente dat alle ondernemers en klanten de coronamaatregelen zoals mondkapje, afstand en QR-code naleven.

Winkels waarschijnlijk weer open

Voor wat winkels betreft is het protest zaterdag gedeeltelijk weer achterhaald. Naar verwachting maakt het kabinet vrijdagavond bekend dat winkels, zij het met beperkingen, weer open mogen. De horeca en cultuursector blijven nog op slot.

Burgemeesters willen versoepelingen

De burgemeesters van de vijftien gemeenten in de veiligheidsregio Limburg-Noord, waartoe Echt-Susteren behoort, deden gisteren een oproep aan het kabinet. Ze pleitten voor versoepeling van de lockdownmaatregelen, zodat ondernemers in het grensgebied hun zaken weer verantwoorden kunnen opstarten. Die zien nu veel mensen naar België of Duitsland gaan, waar winkels en horeca wel open zijn.

De gemeente laat weten dat er voor en na deze eenmalige actie gehandhaafd zal worden als winkels of horeca hun deuren openen terwijl dat niet mag.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors