Huis burgemeester Hessels verkocht na ultimatum Remkes

door | 7 september 2021, 10:37 | Nieuws, Politiek

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft zijn woning in Montfort (gemeente Roerdalen) in twee maanden tijd verkocht.

De burgervader van CDA-huize zette zijn woning in de verkoop nadat waarnemend gouverneur Johan Remkes hem op de vingers tikte. “Voordat ik hier weg ben, is de man verhuisd, of er gebeurt iets anders”, zei Remkes in juli tegen NRC.

Gemeentewet

Hessels woont al sinds zijn officiële burgemeestersbenoeming in 2012 in de gemeente Roerdalen. Daarmee voldoet hij al negen jaar niet aan de Gemeentewet die voorschrijft dat een burgemeester in zijn eigen gemeente moet wonen. Een burgemeester kan wel drie jaar ontheffing krijgen, maar dan zou Hessels ten laatste in 2015 in Echt-Susteren hebben moeten wonen.

Snel ter plekke

Hessels heeft zijn keuze om in Montfort te blijven, altijd verdedigd. Zo zei hij dat de regel in Gemeentewet staat omdat burgemeesters snel ter plekke moeten zijn bij crisissituaties. Zijn woordvoerder liet weten dat Hessels vaak eerder dan de hulpdiensten ter plekke is.

De burgemeester liet eerder al weten dat, zodra zijn huis in Montfort verkocht is, hij tijdelijk een onderkomen zal huren in Echt-Susteren. Dat doet hij totdat zijn nieuwbouwappartement aan de Julianastraat wordt opgeleverd. In juli tekende hij samen met zijn vrouw het koopcontract voor het penthouse op nog geen 300 meter van het gemeentehuis in Echt. Het is nog niet bekend wanneer het complex met in totaal 24 appartementen klaar is.

De woordvoerder van Hessels kan niet zeggen wanneer de burgemeester de sleutels van zijn huis in Montfort inlevert en naar zijn eigen gemeente komt.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors