Huisartsen Echt zetten eerste vaccinaties: ‘Hoge opkomst verwacht’

door | 23 februari 2021, 17:02 | Corona

Drie huisartsen zijn dinsdag in Echt begonnen met het vaccineren van 63- en 64-jarigen tegen het coronavirus. Omdat de praktijken van de drie huisartsen te klein zijn om te voldoen aan de coronamaatregelen hebben ze samen met de gemeente sportcomplex In de Bandert ingericht als priklocatie.

Hoge opkomst verwacht
Huisarts Marco de Bruijn, voorzitter van de huisartsengroep Echt, vertelt dat mensen staan te popelen om gevaccineerd te worden momenteel. “Mensen hebben al heel lang gewacht. We verwachten een hoge opkomst. In totaal zijn er zeshonderd 63- en 64-jarigen en we gaan ervan uit dat meer dan 90 procent komt”, zegt De Bruijn. “Diezelfde huisartsenpraktijken hebben in dezelfde hal hier In de Bandert de griepprik gezet in het najaar”, zegt burgemeester Jos Hessels die op de eerste prikdag kwam kijken. “Nu zijn de regels strenger. Het is een aparte moeilijkere vaccinatie die er nu gezet gaat worden, maar het ziet er heel erg doordacht uit.”

Prik valt mee
Voor Petra Konings viel de prik goed mee. “Het is fijn dat je nu toch een soort veiligheid voelt”, vertelt ze. Ze is tevreden met de priklocatie. “Ik vind het fantastisch. Het is heel duidelijk hoe het hier gaat. Er staan genoeg mensen die je de weg wijzen.” Ton Piana verwachtte dat de prik meer pijn deed. “Ik raad andere mensen aan om de prik te halen. Ik denk dat we zo uit de crisis komen.”

Na Zeeland is Limburg de tweede provincie waar huisartsen starten met vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De Gezondheidsraad heeft bepaald dat dit vaccin geschikt is voor mensen tot 65 jaar. Naast 63- en 64-jarigen komen ook volwassenen met overgewicht of met het syndroom van Down de komende tijd aan de beurt.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors