Iconische hoogwaterfoto levert 30.000 euro op

door | 3 augustus 2021, 12:08 | Nieuws

Fotograaf Yannick Heumassej heeft 30.000 euro opgehaald met zijn foto van De Vreedzame Krijger in Venlo. Het geld is bestemd voor de slachtoffers van het hoogwater in Limburg.

De Vreedzame Krijger is een kunstwerk van Rik van Rijswick aan de Maasboulevard. Op zaterdag 17 juli stond dat kunstwerk tot aan de knieën in het water en daarmee leek het een eenzame en moedige strijder tegen het Maaswater. Heumassej maakte er een foto van en die ging als een lopend vuurtje over het internet.

650 keer verkocht

Vanwege de populariteit, velen noemen de foto iconisch, besloot Heumassej afdrukken beschikbaar te stellen voor het goede doel. Tot zondag 31 juli hebben belangstellenden een exemplaar kunnen kopen. “De foto is 650 keer verkocht”, vertelt de fotograaf. Veruit de meeste canvasafdrukken zijn in Venlo over de toonbank gegaan. “Maar ook in Utrecht en zelfs in Friesland zijn kopers”, weet Heumassej.

Nationaal Rampenfonds

De opbrengst van 30.000 euro gaat waarschijnlijk richting Giro 777 van het Nationaal Rampenfonds, zegt Heumassej. “Ik vind het lastig om zelf een keuze te maken voor een specifiek doel”, geeft de fotograaf toe. Wel houdt hij nog de mogelijkheid open om te kiezen voor een lokaal initiatief in Venlo.

Foto: Omroep Venlo

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors