Illikhoven mist wandelpaden in nieuw natuurgebied

door | 13 oktober 2021, 10:07 | Nieuws

De inwoners van Illikhoven zien geen wandelpaden terug in de plannen voor een nieuw natuurgebied langs de Maas en trekken aan de bel.

Alleen struingebieden

Ten zuiden van Illikhoven is het Consortium Grensmaas de komende jaren bezig met het ontgrinden van het Trierveld en het verder vormgeven van de Grensmaas. In de toekomstige plannen voor de inrichting van het gebied zien de inwoners alleen struingebieden terug.

In struingebieden staan geen bordjes en zijn er geen paden: je kunt lopen zoals je zelf wilt. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Een aantal inwoners kan daarom niet zoals vroeger een wandeling maken over de landwegen tussen akkers en weilanden.

Petitie

Een aantal Illikhovenaren hebben daarom samen met inwoners van Schipperskerk en Grevenbicht een petitie opgestart. Ze willen zo de betrokken instanties op de hoogte brengen van de wens om het nieuwe natuurgebied te voorzien van onverharde paden die beter toegankelijk zijn voor iedereen. “Op die manier kan iedereen genieten van de prachtige nieuwe natuur en niet alleen de geoefende wandelaar die zijn weg weet te vinden in deze moeilijk begaanbare struingebieden”, zegt een woordvoerder achter de petitie.

Iedereen die wil meedoen aan de petitie kan zijn of haar naam en adres opsturen naar beegpuntnl@gmail.com

Foto: Illikhoven (Ingrid Steijvers)

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors