iNBeeld vandaag

door | 1 april 2022, 09:58 | Algemeen

Buiten is het koud en binnen is het warm. Daarom deze hartverwarmende gasten aan tafel. Een lekker stuk vlaai van de sponsor maakt het nog méér Limburgs.

Aan tafel zitten de volgende gasten, Ton van Wegberg en Magna Bedaf. Zij vertegenwoordigen veldeke kring Echt. En Harry Rouschop, tevens voorvechter van onze Limburgse taal. Met deze gasten praten wij over ‘oos taal’. In maart 1997 werd ‘ut plat’ erkend als taal (Klik hier) en dus des te meer reden om onze voorvechters aan tafel uit te nodigen. Ook Harry Rouschop is een voorvechter. Hij richtte de LIMx roadshow op en bezigt zich met een podcast serie waarin prominente Limburgers aanschuiven. Ook niet Limburgs sprekend mensen komen tijdens deze podcasts aan het woord, volgens Rouschop een ‘mooi voorbeeld”  van talen.

Een week later (8 april) zal deel 2 van iNBeeld worden uitgezonden met aan tafel 2 betrokkenen van ’t passieverhaol, en een bekende Limburgstalige artiest uit de hoofdstad. Hij prefereert de Franse taal maar heeft zich na zijn vlucht vanuit het Franse Marseille ‘het plat’ aangeleerd en is een prima te verstane gast met een pittige Franse tongval. Onze redactie voorspelt een moeizaam gesprek, mede omdat hij nogal wat te verbergen heeft. Volgende week meer,….

As vrijdag te zien vanaf 19.00 bij SOL2.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors