Jongeren Susteren willen niet dat ‘café A3’ in Harmoniezaal wijkt voor komst van gemeenschapshuis

door | 14 januari 2022, 14:27 | Cultuur, Nieuws

Verschillende jongeren in Susteren hebben in een brief aan de gemeente Echt-Susteren hun zorgen geuit over het mogelijk verdwijnen van een café bij de komst van een gemeenschapshuis in Susteren.

Harmoniezaal

Susteren is de enige kern in de gemeente zonder een gemeenschapsaccommodatie. De gemeente onderzoekt in opdracht van de raad wat de mogelijkheden zijn. Er zouden momenteel plannen worden uitgewerkt voor een accommodatie in de Harmoniezaal aan de Feurthstraat.

De Susterse jeugd vindt het alleen jammer dat café A3 in die zaal, zoals het in de volksmond wordt genoemd, daardoor mogelijk sluit.

Gesteund door jongerenverenigingen

“Een sluiting hiervan zou betekenen dat een van de laatste uitgaansplekken (onder andere gericht op de jeugd) komt te vervallen”, schrijven Bram Bohnen, Noud Knelissen, Mart Peters, Roy Wolters en Dave Mooren uit Susteren in de brief, die steun krijgt van verschillende jongerenverenigingen uit het dorp.

Het café vervult volgens de briefschrijvers een grote maatschappelijke functie binnen Susteren. Zo komen er in het weekend onder andere verschillende sportclubs voor en na afloop van wedstrijden samen voor drankjes.

Politiek stelt vragen

Nu op regionaal niveau steeds meer faciliteiten verdwijnen, roepen de jongeren de gemeente op om niet over te gaan tot sluiting van het café als de locatie wordt omgebouwd naar gemeenschapshuis.

Oppositiepartij Lijst Samenwerking heeft het gemeentebestuur inmiddels gevraagd of ze met de jongeren in gesprek willen en ook te kijken naar de noden en wensen van jongeren in andere kernen van de gemeente.

In december sloot café de Tunnelbar op de Susterse Heide ook al haar deuren, omdat het financieel niet meer haalbaar was om open te blijven voor de eigenaar.

Foto: Google Streetview

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors