Jos Hessels stapt op als voorzitter carnavalsbond BCL

door | 7 november 2021, 23:01 | Nieuws

Jos Hessels treedt per direct terug als voorzitter van de Bond van Carnavalsverenigingen Limburg (BCL). Volgens Hessels begon zijn dubbelrol als burgemeester van Echt-Susteren en voorzitter van de BCL wrijving op te leveren.

Afgelasten

Hessels was de afgelopen dagen veel in het nieuws doordat hij als burgemeester van Echt-Susteren samen met andere burgemeesters van de Veiligheidsregio Limburg-Noord alle grote evenementen in Noord- en Midden-Limburg rondom de 11devande11de besloot af te gelasten. Hessels was als voorzitter van de BCL juist de vertegenwoordiger van 165 carnavalsverenigingen in de hele provincie, die de belangen van alle carnavalsverengingen moet vertegenwoordigen.

Dubbelrol

Volgens Hessels is door die dubbelrol wrijving ontstaan. “De Limburgse vastelaovend verdient een voorzitter, die zonder last de belangen van onze mooiste traditie kan behartigen. Dat is tot nu toe geen probleem geweest, maar met de maatregelen, die ongetwijfeld nog komen gaan, moet de voorzitter ook de handen vrij hebben als er eens een tegengeluid gegeven moet worden. Dat zou voor mij moeilijk kunnen worden, als dat tegengeluid gericht is op een beslissing van de regionale burgemeesters”, schrijft Hessels op Facebook.

Niet de beste

Volgens Hessels kreeg hij vanuit zijn collega-burgemeesters juist waardering en begrip voor zijn dubbelrol. “Mijn band met de vastelaovend werd als extra informatiebron gezien tijdens onze gesprekken.” Hessels sluit zijn boodschap af met de zin. “Ik wens de Limburgse vastelaovend alleen maar het allerbeste toe, en dat allerbeste ben ik op dit moment niet.”

Reacties

Hessels sprak afgelopen vrijdag nog over zijn dubbelrol in de L1 Nieuwsshow, toen hem werd gevraagd naar een reactie op het afgelasten van alle evenementen rondom de 11devande11de in Noord- en Midden-Limburg. “Het is ontzettend moeilijk, zeker gezien die dubbele rol, maar heeft ook zijn voordelen omdat je de informatie vanuit de carnavalswereld hebt”, zei Hessels toen. Volgens Hessels had hij naar aanleiding van de beslissing een “aantal teleurgestelde en boze reacties, maar een meerderheid vond het begrijpelijk.”

Foto: Gemeente Echt-Susteren

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors