Jos Hessels tien jaar burgemeester: ‘Corona grootste uitdaging’

door | 1 juli 2021, 10:22 | Algemeen, Nieuws, Politiek

Het is exact tien jaar geleden dat Jos Hessels (CDA) voor het eerst als burgemeester aan de slag ging in Echt-Susteren. Op 1 juli 2011 werd hij geïnstalleerd als waarnemend burgemeester in onze gemeente.

De coronacrisis noemt hij de grootste uitdaging van zijn burgemeesterschap.

Coronacrisis

De CDA’er maakte zich onder andere grote zorgen over het laten doorgaan van de verkiezingen en kreeg ook te maken met een serieuze dreiging voor avondklokrellen in Echt. Ook kreeg Hessels te maken met motorclub Bandidos die in zijn gemeente een clubhuis wilde oprichten. In twee maanden tijd waren er drie explosies bij huizen van leden van die club.

Op de vraag waar hij het meest trots op is, antwoordt hij de campagne Het Smalste Stukje Nederland. “Al is trots niet het juiste woord, maar ik heb er persoonlijk wel de meest actieve bijdrage aan kunnen leveren”, aldus Hessels. In het project staat de ligging van Echt-Susteren tussen Duitsland en België centraal.

Inmiddels zit Hessels in zijn tweede burgemeesterstermijn. In 2024 loopt dat af. Haalt hij dat nog of gaat hij voor een functie elders? Het interview is vandaag te zien op SOL2 TV om 15.00, 19.00 en 22.00 uur. Morgenavond om 19.00, zondag na de Heilige Mis om 12.00 en as dinsdag 6 juli om 19.00 en 22.00 of hier:

 

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors