Juf Michelle (23) van basisschool In ’t Park Susteren is Miss Glam World Netherlands

door | 14 april 2021, 18:43 | Nieuws

Michelle van de Vin, lerares op basisschool In ’t Park in Susteren, is uitgeroepen tot Miss Glam World Netherlands. Dat betekent dat de 23-jarige juf ons land deze zomer mag vertegenwoordigen tijdens de internationale verkiezing Miss Glam World in India. “Echt spannend. Ik ben heel enthousiast”, vertelt ze.

Voorbeeld voor de kinderen

Haar leerlingen van groep 1 en 2 heeft ze nog niks gezegd. “Daar zijn ze nog een beetje te jong voor. Maar ik geef ook les aan groep 5 en 6. Die leerlingen vonden het heel gaaf en sjiek dat hun juf zoiets gaat doen.” Michelle hoopt op deze manier een inspiratiebron voor de kinderen te zijn. “Dat je kan worden wie je wil zijn, je dromen moet najagen en die ook kunnen uitkomen.”

De collega’s van Michelle vinden haar ook een mooi voorbeeld voor de kinderen. De Sittardse rolde pas vorig jaar in het wereldje van de modellenwedstrijden. “Ze hadden niet zo snel gedacht dat een juf een land gaat vertegenwoordigen op een missverkiezing”, zegt ze over haar collega-leerkrachten.

Een miss als juf

Michelle zal, als corona het toelaat, op 10 augustus afreizen naar de Indiase stad Kochi. “Ik ga daar een aantal dagen aan de slag met de organisatie, waarna de finaleronde volgt”, vertelt ze. Volgens de schooljuf hebben zich tot nu toe 55 landen aangemeld voor de schoonheidswedstrijd. “Heel gaaf dat ik de kans krijg om Nederland te vertegenwoordigen”, vertelt Michelle.

Ze is uitgekozen vanwege haar deelname aan de verkiezing Miss Limburg International. Tijdens de finale van die verkiezing zou normaal gesproken de Miss Glam World Netherlands worden bekendgemaakt. De finale ging vanwege corona echter niet door. Na overleg met de internationale organisatie en de beoordeling van een externe jury is Michelle uiteindelijk als uitverkorene verkozen.

De finale moet op 18 augustus plaatsvinden. Bij het begin van het nieuwe schooljaar is het dus zomaar mogelijk dat de kinderen een echte miss voor de klas hebben staan.

Foto: Models Inc International the Netherlands 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors