Kartcoureur Reno Francot (13) uit Echt tekent contract in Italië

door | 8 april 2021, 10:42 | Sport

Karter Reno Francot uit Echt heeft een fabriekscontract bij de Italiaanse OTK Kart Group in de wacht gesleept. Opmerkelijk is dat de 13-jarige coureur pas anderhalf jaar in de kartsport actief is.

Testritten in Italië

In die korte tijd heeft hij naam gemaakt in internationale kartwedstrijden, schrijft 1Limburg. Zijn goede rijden is ook opgemerkt door de Italiaanse fabrikant van karts. In maart werd hij uitgenodigd om op het fabriekscircuit in Italië een aantal testritten te rijden. De testresultaten waren dusdanig goed dat de fabriek de jonge Echtenaar een fabriekscontract heeft aangeboden. Hierdoor kan de Limburger de komende tijd over het beste materiaal beschikken.

Ontzettend gedreven

Paul Lemmens, de huidige teambaas van Reno geeft aan dat de opmars ongelooflijk snel is gegaan. “Hij is ontzettend gedreven met zijn sport bezig. Hij bestudeert hoe andere rijders de bochten aansnijden en op welk moment zij insturen”, legt Lemmens uit. Tussen de trainingen door, op zijn thuisbaan in Genk, vergelijkt de jonge coureur de datagegevens die zijn kart naar de computer verstuurd. Samen met teammanager Edgar Baadjou probeert hij uit te zoeken waar hij nog enkele tienden van een seconde winst kan behalen.

Nog te vroeg om hem te gaan vergelijken met Max Verstappen

Fernon Francot, de vader van Reno, beseft dat zijn zoon op dit moment een groot talent is en daarom erg gewild bij kartteams. “Maar we blijven met beide voeten op de grond”, zegt hij. Ook wil hij geen voorspellingen naar de toekomst van het verdere verloop van de race carrière doen. Paul Lemmens geeft met enige realiteitszin aan: “Ze zijn goed bezig, maar ze zijn er nog lang niet. Het is op dit moment nog te vroeg om hem te gaan vergelijken met Max Verstappen.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors