Karter Reno Francot tekent bij topteam Birel ART

door | 28 december 2021, 14:48 | Sport

Karttalent Reno Francot uit Echt rijdt komend jaar voor het Italiaanse topteam Birel ART. Het team van Nicolas Todt is de laatste jaren toonaangevend in verschillende disciplines van de autosport.

De 14-jarige karter reed in 2021 als fabrieksrijder voor het Italiaanse team van OTK Kart Group.

Vijf aanbiedingen op zak

Zijn goede prestaties in het Italiaanse en Europese kampioenschap zijn bij meerdere teams opgevallen. De karter had van vijf teams aanbiedingen ontvangen.

Vertrouwen in Reno

Uiteindelijk heeft hij in overleg met zijn vader voor het team van Birel ART gekozen. “De keuze voor dit fabrieksteam heeft vooral te maken met het uitstekende materiaal en het vertrouwen dat ze in Reno uitspraken, ook voor de toekomst”, zegt vader Fernon Francot.

Doorstroming

Het team van Nicolas Todt heeft veel ervaring in het opleiden van jonge talenten. Ze beschikken niet alleen over een kartteam (Birel ART) maar ook over een eigen raceteam (ART Grand Prix). Dat vergemakkelijkt de doorstroming van karttalenten naar de formule-auto’s.

Lewis Hamilton

Formule 1-coureurs zoals Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Sebastian Vettel en Charles Leclerc reden in het verleden ook voor het autosportteam van de zoon van oud FIA-voorzitter Jean Todt.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors