Kermis Susteren in toekomst mogelijk op nieuwe plek

door | 22 juni 2024, 16:08 | Nieuws

De gemeente Echt-Susteren onderzoekt of de kermis in Susteren in de toekomst naar een andere locatie moet verhuizen. Nu vindt de kermis nog plaats op het Raadhuisplein.

“In het licht van een toekomstbestendige kermis onderzoekt de gemeente momenteel wat ten aanzien van de locatie en samenwerkingsverbanden wenselijk en mogelijk is”, vertelt een woordvoerder. Zo onderzoekt de gemeente of horeca, verenigingen en inwoners behoefte hebben om bij de organisatie van de kermis betrokken te zijn. “Ook wordt onderzocht of de locatie misschien moet veranderen, maar er is nog geen nieuwe locatie aangewezen.”

Een goed voorbeeld daarvan is de najaarskermis in Nieuwstadt, die sinds 2022 op de ’11de van de 11de’ wordt georganiseerd. Daarbij wordt samengewerkt met de carnavalsvereniging. “Deze opzet verloopt naar tevredenheid van de organiserende exploitant, de carnavalsvereniging en bezoekers”, aldus de gemeentewoordvoerder. Ook in Koningsbosch is sinds twee jaar een najaarskermis. “Die wordt goed (genoeg) bezocht om het voor de exploitanten rendabel te houden.”

In de laatste jaren zijn in Echt-Susteren ook een aantal kermissen geschrapt. Zo heeft Sint Joost sinds 2018 geen kermis meer. Dieteren en Roosteren zitten sinds 2019 zonder. “De bezoekersaantallen waren in deze kernen zo laag dat het voor kermisexploitanten onmogelijk was om uit de kosten te komen”, besluit de woordvoerder.

Foto: Marcel Boreas

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors