Oud-kandidate Kirsten uit Echt over mega-rel The Voice: ‘Niemand durfde iets te zeggen’

door | 17 januari 2022, 10:48 | Nieuws

The Voice of Holland ligt sinds zaterdag onder vuur. De talentenjacht is per direct van de buis gehaald na berichten over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma. Volgens Limburgse oud-deelneemsters waren seksgrapjes aan de orde van de dag.

Dat zeggen Kirsten Berkx (31) uit Echt en de 23-jarige Nienke Wijnhoven uit Horst in een interview met de Volkskrant.

‘Wat heb jij een geil broekje aan’

Volgens de zangeressen was de sfeer achter de schermen van The Voice ‘intens’. Er vonden borrels plaats en er werd geknuffeld. Berkx schopte het tot de liveshows en werd in het voorjaar van 2017 achtste. Het was volgens haar dan ook hectisch achter de schermen.

“Ik rende toen gestresst van hot naar her en had grote delen van die dagen een soort pyjama aan. Ik weet nog dat ik door de gang liep en dat Jeroen Rietbergen achter me stond, er was verder niemand. Wat heb jij een geil broekje aan”, zei hij. Ze vraagt zich hardop af waar de bandleider het lef vandaan haalde om dit te zeggen als veertiger tegen een 26-jarige die hij niet kent.

Het optreden van Kirsten in de derde TVOH-liveshow in 2017:

Rietbergen geeft toe

Jeroen Rietbergen, de bandleider bij The Voice, is per direct opgestapt vanwege aantijgingen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen van het RTL-programma. De muzikant erkent volgens het programma BOOS de beschuldigingen. BOOS onderzocht de kwestie. Ook liggen er diverse aanklachten tegen andere hoofdpersonen binnen het programma. Zo is er aangifte gedaan tegen Ali B., die al jaren fungeert als coach.

Volgens Berkx zijn kandidaten kwetsbaar. “Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de fucking zwager van John de Mol, de baas van alles.”

Naar hotel te rijden

Ook Nieke Wijnhoven uit Horst die in 2018 derde werd en toen 19 was, was bekend met het gedrag van Rietbergen. Er gingen volgens haar diverse verhalen rond. Zo bood hij haar aan om naar haar hotel te rijden, maar Wijnhoven werd beschermd door een aanwezige. “Nee, ik rijd je wel”, zei diegene dan. Ook ontving ze appjes of ze mee wilde gaan naar een concert.

Een andere kant

“Machtsspelletjes zijn nooit oké”, vertelt Wijnhoven. “Maar in dit soort situaties is de machtige man altijd de lul. Terwijl ik me ook kan voorstellen dat er vrouwen zijn die denken: ik ben vrijgezel, ik kan hier misschien hogerop mee komen, en maak daar gebruik van.”

Anouk niet meer te zien

Zangeres Anouk noemt het een ‘pleuriszooi’ en stopt met haar werkzaamheden als coach bij The Voice. “Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken waar jarenlang gewoon een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.”

Anouk had eerder nog niet gereageerd omdat ze de aflevering van het programma BOOS wilde afwachten. Daarin wordt donderdag uitgebreid ingegaan op de aantijgingen. Het programma is zwaar besmet. RTL laat de aantijgingen onafhankelijk onderzoeken. Of The Voice nog terugkeert op de nationale zender is nog maar de vraag.

Foto: RTL/YouTube

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors