Klachten over ‘scheve en ongelijke’ bestrating na graafwerkzaamheden glasvezel

door | 11 mei 2021, 11:16 | Nieuws

Op verschillende plekken in het buitengebied van Echt-Susteren wordt momenteel glasvezel aangelegd, maar niet op iedere locatie wordt de bestrating na de graafwerkzaamheden even fraai teruggelegd.

De gemeente heeft van verschillende inwoners meldingen ontvangen via meldingsplatform Fixi.

Scheef en ongelijk

Oppositiepartij Lijst Samenwerking stelde schriftelijke vragen erover aan het gemeentebestuur. Inwoners maakten bij de partij vooral melding van het ‘scheve of ongelijke’ straatwerk. Raadslid Jos Wackers zegt dat dit in sommige gevallen gevaarlijk kan zijn voor wandelaars en fietsers.

Nog niet opgeleverd

Het college van burgemeester en wethouders noemt in de beantwoording geen cijfers, maar zegt dat de meldingen die worden doorgestuurd naar de aannemer beperkt zijn. Er is een onafhankelijke toezichthouder ingehuurd die controleert op uitvoering en kwaliteit van de werkzaamheden.  Het straatwerk moet worden teruggelegd zoals het eruit zag voor de graafwerkzaamheden is afgesproken.

“Er is uiteraard altijd ruimte voor verbetering, maar de aannemer krijgt nog herstelmogelijkheden en er is nog niets opgeleverd aan de gemeente”, schrijft het gemeentebestuur. Volgens Delta Fiber Netwerk zijn er zeventien meldingen binnengekomen bij de gemeente Echt-Susteren. Deze klachten zijn volgens de glasvezelbedrijf allemaal binnen 24 tot 48 uur verholpen door de aannemer. “Op dit moment staan geen klachten meer open”, aldus een woordvoerder. Volgens hem verloopt het project zonder noemenswaardige problemen.

90 kilometer lange geul

Sinds januari wordt in het buitengebied van Echt-Susteren een smalle geul van ongeveer 90 kilometer lang gegraven. Deze maand worden die werkzaamheden afgerond. In de geul komt een buis waardoor glasvezelkabels worden geblazen richting de huizen. Die worden volgens planning in juni aangesloten op het netwerk. In augustus moeten de huizen door de providers zijn aangesloten op internet via glasvezel.

Foto: iStock

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors