Kledingwinkels Susteren raken wintercollectie niet kwijt

door | 20 februari 2021, 08:03 | Corona, Nieuws

De lente dient zich dit weekend aan, maar de meeste kledingwinkels blijken een groot deel van de wintercollectie niet eens verkocht te hebben vanwege de lockdown. Dat blijkt ook het geval bij kledingwinkels Wendy Jeans en Smukke Negle in Susteren.

Verkopen onder inkoopprijs
Bij kledingwinkel Wendy Jeans in Susteren hangt bijna de hele kledingwinkel nog vol met de wintercollectie. T-shirts, truien en broeken van de wintercollectie gaan flink onder de inkoopprijs weg. “Wat wil je anders. De mode volgend jaar is niet hetzelfde als dit jaar, dus er zal iets moeten gebeuren”, vertelt Yvette Meulenberg van de kledingzaak. De zorgen zijn groot of de winkel het 40-jarig jubileum volgend jaar juni nog wel haalt.

Volgend jaar alsnog verkopen
Even verderop denkt Nicole Werdens van damesboetiek Smukke Negle er niet aan om de kleding onder inkoopprijs te verkopen. Ze is van plan om volgend jaar een speciaal hoekje te reserveren in haar winkel waar de wintercollectie van dit jaar hopelijk alsnog, zij het met korting, verkocht gaat worden. Normaal boden voorjaarsmarkten en braderieën de kans om de oude collectie alsnog aan de man te brengen, maar ook die zijn afgelast vanwege de coronacrisis.

Ook probleem in Maastricht, Sittard en Venlo
Ook Paul ten Haaf, centrummanager in Maastricht, weet dat nog veel winkels in zijn stad met de wintercollectie in hun maag zitten. “Met het voorjaar in aantocht, de winkels nog altijd dicht, gaan ze die ook niet één, twee, drie verkopen. De modesector heeft het enorm zwaar”, zegt hij.

“De ondernemers missen een heel seizoen”, zegt de secretaris van centrummanagement Sittard. “Ze hebben goed ingekocht voor kerst, toen gingen de winkels dicht. De verkoop van de ene collectie financiert de inkoop van de volgende collectie. Ik hoor ook van veel mensen dat ze geen wintercollectie durfde in te kopen.”

Marcel Tabbers, directeur centrummanagement Venlo, denkt dat een deel volgend jaar alsnog terugkomt in de winkels en een deel terug naar de fabrikant kan. “Het probleem is dat het modegevoelig en seizoengevoelig is.”

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors