Kleedkamers Reinoudhal nog dicht na waterschade: ‘Ontoelaatbare situatie’

door | 8 september 2021, 11:52 | Nieuws

In sportaccomodatie de Reinoudhal in Susteren vinden nog steeds herstelwerkzaamheden plaats na de waterschade van eind juni.

De kleedlokalen zijn nog steeds gesloten.

‘Ontoelaatbaar’

Lijst Samenwerking noemt dat een een ‘ontoelaatbare situatie’. Het sportseizoen staat immers voor de deur en veel sportverenigingen beginnen weer met trainingen en wedstrijden in de zaal. Het stoort de enige oppositiepartij in de gemeenteraad dat de gebruikers van de Reinoudhal huur betalen, maar geen gebruik kunnen maken van alle faciliteiten zoals kleedkamers en douches.

Binnenkort weer open

De partij vraagt aan het college van burgemeester en wethouders of er een onderzoek loopt naar de scheuren, wanneer de werkzaamheden klaar zijn en of het college desnoods omkleed- en doucheunits wil plaatsen als het lang gaat duren. “De verwachting is dat over drie weken zowel de douches als de kleedruimtes in het souterrain van de Reinoudhal weer kunnen worden gebruikt”, laat een gemeentewoordvoerder weten. “Er is goed overleg hierover met de gebruikers van de Reinoudhal.”

Drassige bodem

De kleedkamers liggen in het souterrain, net zoals een kleinere sportzaal. Raadslid Har Peters zag daar op verschillende plekken in de vloer scheuren en ook vochtige plekken. “Door de gebruikers is ons te kennen gegeven dat dit het gevolg is van opkomend grondwater”, vertelt raadslid Har Peters. “Wij weten dat er destijds bij de bouw van deze hal nogal wat ophef is geweest over het ontwerp van deze hal met een souterrain in deze zeer drassige bodem. Bij de bouw ervan is hier al veel hinder door ondervonden door opkomend kwelwater en zijn er daardoor extra kosten gemaakt.”

Foto: Har Peters

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors