Krijgt Echt-Susteren een coronaherdenkingsplek?

door | 31 mei 2021, 12:40 | Corona, Nieuws

Dat de coronacrisis de geschiedenisboeken ingaat, staat wel vast. Veel mensen werden ziek of moesten ineens afscheid nemen van hun dierbaren en ook het bedrijfsleven en de cultuursector hadden het zwaar te verduren. Moet er daarom een blijvende herinnering aan de coronapandemie in de gemeente Echt-Susteren komen?

De eenmansfractie GroenLinks heeft die vraag voorgelegd aan de burgemeester en alle wethouders van de gemeente Echt-Susteren.

Coronaherdenkingsplek

Fractievoorzitter Thijs Wetemans wil weten of de gemeente zelf al ideeën heeft om de coronacrisis te herdenken. Mocht dat nog niet het geval zijn, dan wil de partij weten hoe burgemeester en wethouders aankijken tegen één herdenkingsplek in de gemeente of misschien wel in alle negen officiële kernen. Daarbij kunnen volgens de partij ook inwoners en lokale kunstenaars worden betrokken.

In verschillende gemeenten zijn er al herdenkingsplekken of monumenten die herinneren aan de coronapandemie. Zo heeft Roermond al meer dan een half jaar een coronaherdenkingsboom en moet in Valkenburg de eerste coronaherdenkingsplek van Limburg komen.

Foto: Pexels

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors