Kwart minder coronabesmettingen in Echt-Susteren

door | 18 mei 2021, 16:37 | Corona, Nieuws

Opnieuw is het aantal coronabesmettingen in Echt-Susteren de afgelopen week gedaald.

66 besmettingen

In vergelijking met vorige week gaat het om ongeveer een kwart minder besmettingen. Vorige week waren er nog 94 besmettingen in onze gemeente en vandaag rapporteerde het RIVM 66 besmettingen in de afgelopen zeven dagen. Relatief gezien zijn dat 208,7 besmettingen per 100.000 inwoners. Ter vergelijking: de gemeente Reimerswaal in Zeeland staat met 633,6 besmettingen per 100.000 inwoners landelijk bovenaan.

Er zijn volgens het RIVM geen inwoners uit onze gemeente met coronaklachten in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

Druk Limburgse ziekenhuizen nog hoog

De druk in de Limburgse ziekenhuizen is, tegen de landelijke trend in, nog steeds hoog. Het Zuyderland-ziekenhuis in Sittard-Geleen moest maandagnacht weer een opnamestop afkondigen, meldt 1Limburg. Ernst Kuipers, voorzitter van de landelijke koepel Acute Zorg, meldde een fors afnemende coronadruk in de ziekenhuizen. “In Limburg valt het tegen, in Zuyderland valt het tegen”, zo vat bestuursvoorzitter David Jongen de provinciale situatie samen. “Eigenlijk zitten we in dezelfde situatie als vorige week, en de week daarvoor. We liggen nog erg vol. Hier zullen de effecten van het breed vaccineren ook merkbaar worden, maar op dit moment zien we daar nog weinig van.”

Het percentage positief geteste mensen is landelijk vrijwel hetzelfde als vorige week. De veiligheidsregio waar Echt-Susteren toe behoort, Limburg-Noord, zit samen met de Veiligheidsregio Brabant-Noord nog duidelijk boven het Nederlands gemiddelde. Het aantal meldingen is met meer dan 280 op 100.000 inwoners nog op het landelijke niveau van een week geleden, weet de NOS.

Bekijk het laatste nieuws over het coronavirus in Echt-Susteren hier

 

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors