Lijst Samenwerking voelt college in Echt-Susteren meest aan tand, D66 helemaal niet

door | 17 juni 2024, 22:04 | Echt-Susteren, Nieuws

Lijst Samenwerking is kampioen schriftelijke vragen stellen in Echt-Susteren. Sinds het aantreden van de gemeenteraad in maart 2022 tot en met mei dit jaar heeft die partij 21 vragen gesteld over zaken die spelen in de gemeente. Opvallend is dat D66 als enige partij helemaal nooit vragen stelt, blijkt uit onderzoek van VMLnieuws.

Lijst Samenwerking is met 6 zetels de op een na grootste partij en zit als enige in de oppositie. Het is dan ook goed te verklaren waarom deze partij de meeste schriftelijke vragen heeft ingediend. Het is opvallend te noemen dat eenmanspartij D66 nog nooit een schriftelijke vraag heeft gesteld. GroenLinks, ook goed voor 1 zetel, staat met 10 schriftelijke vragen namelijk op de tweede plaats in Echt-Susteren.

Het CDA heeft 6 keer een vraag gesteld, Partij Nieuw Echt-Susteren (PNES) 5 keer en Democraten Echt-Susteren (DES) deed dat 2 keer. Alle raadsleden kunnen een schriftelijke vraag stellen aan het college van burgemeester en wethouders om duidelijkheid te krijgen over een bepaald onderwerp. In Echt-Susteren moeten de vragen binnen dertig dagen worden beantwoord.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors