Lintje voor Echter ‘hofnar’ Jan Housmans

door | 28 november 2023, 13:34 | Cultuur, Nieuws, Vastelaovend

Burgemeester Jos Hessels heeft dit weekend tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Jan Housmans.

De plechtigheid vond plaats in het kader van de officiële ontvangst van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL), ter gelegenheid van het jaarlijkse BCL-treffen. Jan Housmans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hofnar bij De Aester

Jan Housmans heeft een indrukwekkende staat van dienst van 44 jaar als lid van Carnavalsvereniging De Aester, waarbij hij al 33 jaar de rol van hofnar vervult. Een functie die hij met veel toewijding vervult; hij biedt uitgebreide ondersteuning aan het bestuur en de hoogheden bij diverse representatieve gelegenheden.

Naast zijn inzet voor Carnavalsvereniging De Aester is Jan Housmans sinds 2017 een toegewijde vrijwilliger bij PSW (Pedagogisch Sociaal Werk). In de rol van “wandelmaatje” gaat hij wekelijks op pad met één of meerdere cliënten, en hij staat altijd klaar om bij andere activiteiten een helpende hand te bieden.

Sinds 2008 vervult hij tevens de rol van vaste vrijwilliger bij de Echter Revue, waar hij verschillende hand- en spandiensten verricht. Daarnaast heeft hij zich ingezet als vrijwilliger bij Veldeke Echt, het Ambrosius Broederschap en heeft hij actief deelgenomen aan diverse activiteiten, waaronder het binnenhalen van Sint Nicolaas.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors