Man (19) uit Echt meldt zich bij politie na in fik steken van standbeeld Stevensweert

door | 4 maart 2024, 12:16 | 112

Een man van 19 jaar uit Echt heeft zich afgelopen zaterdag op het politiebureau van Echt gemeld. Hij bekende daar dat hij een houten standbeeld in Stevensweert in vuur heeft gestoken.

In de avond van zaterdag 24 februari viel een houten paard op de Molenstraat Noord in Stevensweert ten prooi aan vandalisme. Dit standbeeld is eigendom van het museum van Stevensweert/Ohé en Laak. Beelden van de vernieling gingen al snel rond op social media. De politie heeft na het zien van de beelden een onderzoek opgestart.

Groepje jeugdigen

Op zaterdag 2 maart 2024 meldde een 19-jarige mannelijke verdachte uit Echt zich bij de politie. De jongeman kreeg het heet onder de voeten en besloot zichzelf aan te geven op het politiebureau in Echt, waar hij bekende betrokken te zijn bij het in brand steken van het standbeeld. De politie laat weten dat de man niet alleen handelde. “Het paard is door een groepje jeugdigen in de fik gestoken”, schrijft de politie op Facebook.

Het standbeeld stelt een strafpaard voor. Die werd tot de 18e eeuw gebruikt om militairen te straffen die een vergrijp hadden begaan. De gestrafte militair moest in het openbaar voor een bepaalde tijd op de scherpe rug zitten.

  • https://live.i-novativeradio.com/sol2
  • SOL2 Radio


  Bekijk SOL2 TV


Onze sponsors